Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Åskollen rykket opp

Åskollen debuterer denne sesongen i 3. divisjon etter å ha tatt et jafs fra 7. divisjon. Den ferske klubben ønsker å fremstå annerledes, og går nye veier for å oppnå suksess. Til nå har de lykkes, men Åskollen er langt fra tilfreds. 

– På sikt er målet 2. divisjon, sier fotballformann Jarle Finnestrand (bildet). Det skal skje innen 2008, ifølge Åskollens handlingsplan. – Vi ønsker å være nummer to klubb bak Strømsgodset. Det er ikke sikkert vi klarer det, men det må være lov å ha ambisjoner, det må være til å si det, og det må være lov til å feile, fortsetter Finnestrand. Men: – Vi skal alltid være gutteklubben Åskollen. Det må vi være. 

OFFENSIVE. Den innstillingen var utgangspunktet for at Åskollen ble stiftet tilbake i 1992. Siden har klubben vokst seg stadig større. Miljø og engasjement er stikkord. 

– Vi har et unikt miljø, og måten vi driver klubben er annerledes. Jeg tror vi har et høyere sponsorbudsjett enn andre. Jeg tør påstå at vi er langt fremme, sier Åskollen-sjefen. Klubbens offensive innstilling har vakt oppsikt og diskusjon blant andre klubber i området. – Åskollen er en klubb som mange har en mening om, på godt og vondt, sier Finnestrand, som er noe så sjeldent som spillende fotballformann. Spesielt Petter Belsvik ble et samtaleemne. – I ettertid hørte jeg at folk lo av meg når det gjaldt Belsvik. Derfor var det gøy at Petter selv bekreftet hvor nær det faktisk var, forteller Finnestrand. 

JAKTER STJERNER. Den tidligere landslagskeeperen Thomas Gill spilte for Åskollen forrige sesong. I tillegg har Tore André Dahlum, ex. Rosenborg og Start, vært nær en overgang. Og Åskollen-lederen har ikke gitt opp kampen om å få en stjernespiller. 

Når det gjelder debuten i 3. divisjon råder imidlertid nøkternheten i Åskollen. – Vi skal være glade hvis vi holder oss, sier Finnestrand.

Del dette innlegget