Åskollen – ROS 2 4-2

Dette var en fryktet kamp for Kollen, da mye sto på spill. Vi viste at Ros 2 hadde muligheten til å bruke samtlige 4. divisjons spillere, samt at vi måtte vinne med minst 5 mål for å ha en større mulighet til å rykke opp. Før kampen i garderoben og på banen kunne man merke at Kollens følelser var ladet og spente. Kollen forberedelser før kampen ga utrykk for dette. «Alle skulle ha full fokus på sine egne oppgaver og gi alt i alle dueller» var «Mini- Drillo» Nordahl siste ord før vi forlot garderoben. Ut på banen bar det. Under oppvarmingen kunne man skimte iveren i Kollens mannskap. Det var full konsentrasjon. Etter dommeren blåste i fløyta kunne man ikke unngå å se Kollens utrolige innsatsvilje komme til live. Kampen utartet seg til å bli en ren overkjøring av Kollen. Ros ble stående som statister å kunne bare nyte Kollens kvalitetsspill. Det var klasse over hvert angrep fra Kollen. Midtbanen til Kollen var perfeksjonister. Etter et jevnt press kom scoringen ikke uventet av «Snuten» spill fra «Blondie»Theie. «Snuten» hadde flere farlige målsjanser, stadig en trussel for Ros, men dessverre var ikke marginene på hans side. «Snuten» er som en uslipt diamant på banen. Andre scoringen, som kanskje noen vil karakteriseres som årets scoring, kom etter at Thomas»Langhåra»Lie driblet av fire man sendte en pasning til Kai»Guddis»Guddal som flikker ballen videre til «Langhåra». «Langhåra» spaserer forbi et forvirret Ros-forsvar og putter ballen rolig og kontrollert forbi keeperen. En scoring vi kunne godt

tenk oss å se igjen. Tredje scoringen kommer igjen etter et samarbeid mellom «Guddis» og «Langhåra». «Guddis» avleverer en enkel og frigjørende pasning til «Langhåra» som får til en fulltreffer fra 40 meter med rista si. Tre scoringer etter 20 minutter er et ypperlig utgangspunkt for Kollen. Fortsetter det sånn vil vi nå målet med 5 scoringer. Men det er da det skjer. Kollen klarer og rote det til. Etter fabelaktig spill i 20 minutter hvor alle ledd er med i spillet, begynner Kollen å pumpe baller opp til angrepet. På banen skrikes det fra alle kanter «få ballen ned langs baken». Nå hevet Ros seg og scoret 2 mål før andre omgang. Ros første scoring kommer etter et raid fra en Ros-spiller, som runder av Kollens-forsvar flere ganger og setter ballen forbi Stephan «Steff»Jacobsen. Denne scoring skal ikke skje, men er dessverre typisk mot et lag som presser høyt. Ros andre scoring kommer etter at «Steff» er uheldig med ballen og mister den. I andre omgang kommer Kollen tilbake med mange gode gjennombrudds pasninger mellom Ros backer og midtstoppere. Nå får Cato»Carlos»Lauritzen og «Blondie» vist seg fram fra sine beste sider med mange gode løp og delikate

innlegg. «Carlos» skulle i denne kampen minst hatt 4-5 assister. Det var bare tverrleggeren som sto i mellom «Carlos» assister og scoring. Kollen hadde 4 i tverrleggeren og en annullert scoring. Fjerde scoringen til Kollen kom etter et innlegg fra «Carlos» hvor «Guddis» header ballen hardt på keeper, som ikke klarer å holde den. Jarle»Brattbakk» Nilsen i kjent

rolle er der hvor han skal være på returen, og dytter ballen i mål. Dette beviser at Kollen aldri gir opp før ballen er i motstandernes mål. Midtbanen får et pluss for en fantastisk innsats samt spill i andre omgang. Her fikk midtbanen virkelig vist at de kan gjøre som «Mini-Drillo» lærer oss på treninga. Ros var egentlig ingen trussel for Kollen. Kollen hadde ballen mest og produserte mest. Dersom Kollen hadde hatt marginene på sin side ville det stått 8-2 og ikke 4-2. Igjen en bra kamp av Kollen.

1. serierunde: Stephan Jacobsson – Thomas Lie, Fredrik Askjem, Bjørn Even Stabæk, Henning Riise- Kristian Theie80 min Vidar Stensrud), Terje Larsen, Jarle Finnestrand (20 min Richard Hagel), Kai Guddal , Cato Lauritsen, – Imran Mughal

Kort: Thomas Lie (gultkort), Jarle Finnestrand (gultkort)

BB: Cato Lauritsen