Åskollen OB – Konnerud 1-0 (1-0)

Etter en god start på høstsesongen mot Sylling, var OB-gutta på nytt klare for innsats mot erkerival Konnerud sist onsdag. Gutta innfridde og innkasserte nye 3 poeng, og er nå på toppen av tabellen, tett fulgt av fjorårsvinner Steinberg. Kampen ble litt todelt, med en god første omgang hvor vi dominerte spillet, mens 2 omgangen vår mye dårligere, og Konnerud fikk slippe inn i kampen.

Onsdag 20 august:
Mål: Fredrik Askjem
Troppen; Puma, Morten L, Svein B, Alf Ole, Bjørn S, Martin, Jan W, Jarle F, Fredrik, Jarle N, Karl Luis, Erik W, Frank, Remi.
1.omg. Vi tar kommandoen fra første minutt og styrer hele banespillet, bakre firer med Frank, Ahlsen, Alfie og Bjørn har full kontroll og midtbanen med Jan og Finta i spissen dominerer fullstendig. Vi ruller opp det ene angrepet etter det andre, hvor vi kommer ofte rundt på kantene ved Jarle N og Martin. Vi kommer til en del målsjanser i starten, men får først hull på byllen midtveis i omgangen, da Martin forserer fint ned mot dødlinja på høyresiden og slår hardt inn i boksen, der er det noen panikkartede eldre Konnerudbein som prøver å klarere, men ballen havner hos Freddy som banker ballen sikkert i buret. Vi har flere store sjanser i denne omgangen, bl.a treffer vi treverket både fra hodestøt og fra distanse, men omgangen ebber ut med en veldig fortjent 1-0 ledelse.
2 omg. Andre halvdel blir mye svakere fra vår side, og vi slipper Konnerud litt unødvendig inn i kampen. Det blir større avstander på midtbanen, og det rusker litt mer bakover. Flytsonen fra første omgang er borte, vi klarer ikke å komme tett nok opp i motstanderen, og Konnerud kommer derfor til en 2-3 farlige sjanser som fort kunne endt i mål. Et Konnerud-skudd går i stolpen, og en igangsetting av Puma blir snappet og lobbet, og spretter så vidt over tverrliggeren. Likevel har vi ballen mest også i denne omgangen, men klarer ikke å skape de store sjansene, nest siste pasning er ofte for upresis og fører til balltap. . . Totalt sett er vi uansett det beste laget i denne kampen og vinner fortjent. Dette betyr at oldboys-gutta nå leder M34-serien. Ser også ut som Konnerud i det hele tatt sliter med å få med seg poeng mot lag fra Åskollen i år ?
BB.
3 poeng – Jan Wendelborg. Har ikke fått med seg mange OB-kamper i år, men overbeviser når han først stiller. Vinner alt av dueller, og er som vanlig klok i valgene. Blir aldri stresset og bidrar med gode pasninger i begge omganger.
2 poeng – Jarle Finnestrand. Finta har mye av æren for at vi dominerer fullstendig midtbanen i første omgang. Spiller kontollert og er venn med ballen i de fleste situasjoner. Flink til å prate og dra med seg lagkameratene.
1 poeng – Martin Coon Andersen. Spiller godt på høyre-flanken i første omgang og mange av sjansene blir skapt ved initiativ og innlegg fra ham. I pausen finner han derimot ut at han skal på Waterboys-konsert på Union og lar oss andre i stikken….skylden for svakere spill i andre omgang legger vi derfor på ham ?