Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Åskollen Fotballklubb – Fra gutteklubb til lokalt fyrtårn?

Det begynte som en gutteklubb…

Åskollen FK ble startet i 1992 av lokale Åskollen gutter og deres kamerater. De hadde en elsk for fotball, og en elsk for Åskollen.

Dette er nå 30 år siden. På veien har vi mistet noen, vunnet noe og funnet vår identitet.

De samme gutta følger klubben den dag i dag. I løpet av disse 30 årene har klubben vært oppe i norsk toppfotball hele to ganger.

Imponerende av en gutteklubb, som oftest har en levetid på 10-15 år. Kollen har hatt mange høydepunkter og hatt ulike mål gjennom disse årene, alt i fra å være den beste breddeklubben i byen, til å være et farmerlag for Strømsgodset.

Med 30 års erfaring føler vi nå at klubben har funnet sin identitet. Det handler ikke lenger bare om å være best i byen eller være en del av norsk toppfotball, det handler om noe mer enn bare oss selv.

Det handler om engasjement, og inkludering!

Det handler om å skape øyeblikk og minner.

Det handler om å være til stede i nærområdet og ivareta barn og unge.

Det handler om å gi noe for å kunne få noe tilbake!

Åskollen FK ønsker å skape et engasjement i nærmiljøet, vi ønsker å vise til barn og unge at man kan realisere sine egne drømmer selv gjennom en lokal gutteklubb som Åskollen FK.

Dette er Amahl Pellegrino et godt bevis på. En lokal Hedensrud gutt som etter en lang reise i Åskollen ble toppscorer i Eliteserien 2022.

Vi skal vise at det er mulig, og annenhver lørdag på Åskollen skal vi se et lag som inspirerer, ivaretar og viser glede i sitt nærmiljø.

Dette er en av grunnene til at våre spillere deltar på GIF sine åpenhall prosjekt for barn og unge.

Klarer vi å skape engasjement, glede, håp, drømmer og kanskje til og med magiske øyeblikk sammen med barn og unge i vår bydel har vi lykkes.

Da er det ikke så viktig hvilken divisjon vi selv spiller i.

Men det er selvfølgelig artig at de unge kan rusle bort til sin lokale hjemmebane og se norsk toppfotball annen hver helg. Helt gratis!

Målet er å skape mange uforglemmelige øyeblikk på Kollen Road, allerede i 2023.

Er du med?

Status fra Sport

Da er sesongen i gang for vårt A-lag. Vi har brukt tiden frem til jul på å forsterke og utvide vårt trenerteam foran sesongen 23 og norsk toppfotball i 3 div. Ole Jørgen Berg Sylling skal sammen Shahroz Raja lede, engasjere og overføre spillestil kompetanse til kollektivet.

I første fase nå har vi flere prøvespillere innom, men 1. mars skal A-stallen være klar. Her vil vi fokusere på at vi dekning i alle posisjoner. Hver spiller har en primær rolle, og en sekundær rolle, som skal gi oss god kollektiv samhandling, uavhengig av hvem som spiller i sine primærroller. Nye spillere sålangt er Sande toppscoreren Jens Erik Johansen og keeper Burak Duman.

Treningskamper:

11.02 kl 14, Larvik, Halsen – Kollen
16.02 kl 20:30, Gulskogen, Kollen – Ørn Horten
25.02 kl 13, Gulskogen, Kollen – Åssiden
04.03 kl 13, Gulskogen, Kollen – FC Oslo
18.03 kl 13, Kollen Road, Kollen – Lommedalen (1.NM
kvalikk)

Vi ses på kamp!

Sponsorer

Kiilto

Velg Kiilto sine Antibac produkter

Vi i Åskollen FK er glade & stolte av å kunne annonsere at Kiilto med sine meget gode Antibac produkter, har forlenget sin sponsoravtale med oss.

De utvikler, produserer og markedsfører kjemiske industriløsninger i fire forretningsområder: Prosfesjonell hygiene, forbrukerprodukter, bygg, industrilim og brannsikring. De viktigste prinsippene som ligger til grunn for Kiilto sin virksomhet er miljøledelse, nærhet og engasjement for fremtiden. I Norge markedsfører og selger vi merkevarene Antibac® og Kiilto Pro.

For oss som driver med lagsport og arrangementer der mange mennesker er samlet, er ulike hygiene produkter fra Antibac et «must».

Kiwi XL

KIWI XL Strømsø senteret er på
reisen i norsk toppfotball

Kiwi og Åskollen FK har lange
tradisjoner om samarbeid, helt tilbake i 1998. Nytt for året er at vi startet et
samarbeid med en strålende Kiwi XL
butikk.

Kiwi XL Strømsø senteret ligger godt
plassert på Marienlystområdet og har i
tilegg til et meget stort og variert
utvalg, gode parkeringsmuligheter som
gjør at vi selv i vintermåendene kan gå
tørrskodd ut i bilen med våre varer.

Følg Kiwi XL Strømsø senteret på deres
facebook sider for gode tilbud og tips.

Nyheter

Velkommen til Åskollen Ole Jørgen!

Det har vært en lang pågående prosess i Åskollen FK denne senhøsten, med å få utvidet trenerteamet foran 2023 sesongen. At vi endte om å velge Ole Jørgen, og at han takket ja er vi veldig godt fornøyd med.

Hvem er Ole Jørgen?

OJ rundet 30 år i juni. Han har vært en aktiv spiller i 2 og 3 divisjon i Drammen og Oslo området.
Gutten kommer fra Spikkestad området er opprinnelig ROS gutt, men både ferdighetene og lysten på toppfotball brakte han tidlig ut fra Spikkestad området.

Allerede i 2011 gikk han til IBK som den gangen spilte i 2.divisjon. Her tilbrakte han et par sesonger med noen kjente Kollen legender i Mats Frøshaug og Petter Kalmo. Siden den gangen har han spilt for Frognerparken, Lørenskog, Ready, Lokomotiv Oslo.

Les hele saken her

Målklubben 2023

Meld deg på målklubben 2023

Før 2023 sesongen fortsetter vi suksessen fra i fjor, og inviterer både privatpersoner og bedrifter til å støtte oss via målklubben.

Privatpersoner vil få mulighet til å vinne klubbrelaterte premier etter vårsesongen og høstsesongen. Bedrifter som bidrar vil få tilbud om eksklusiv profilering gjennom våre kanaler i sosiale medier.

Meld deg på her

Bli sponsor?

Ønsker du å bli sponsor? Med opprykket til Norsk «toppfotball» og norsk tipping ligaen så er vi avhengig å kontakte det lokale næringsmiljøet for å høre om de ønsker å være med oss på denne reisen, og vi er evig takknemlig for de som vil bidra! Men for å kunne få noe, må vi gi noe tilbake. Åskollen Fotballklubb ønsker å skape interesse og engasjement for barn og unge i bydelen. Ta en posisjon i nærmiljøet, et lokalt fyrtårn og få nærmiljøet til å heie på oss. Dette gjør vi ved å by på oss selv. Dette gjør vi ved å gi noe tilbake.

Se våre sponsorer her

Kjære alle Åskollen FK – patrioter!

For et år vi har lagt bak oss, for en reise!

Sesongen 2022 ble en knallsuksess for Åskollen FK, med opprykk for begge våre lag. Det har blitt jobbet knallhardt i alle ledd i klubben. Spillere, trenere, støtteapparat og styret.

Tusen takk til dere alle for arbeidet som ble lagt ned i 2022!

En stor takk rettes også til våre samarbeidspartnere gjennom sesongen 2022. Uten dere så hadde det ikke vært mulig å skape de magiske øyeblikkene som vi gjorde.

Og sist, men ikke minst; takk til alle som kom på kampene våre for å støtte oss!

I skrivende stund er vi kommet til slutten av januar. Treninger er i gang igjen, til tross for kulde og is. Gutta er samla og motiverte for å gå løs på en sesongen i 3.divisjon og i 5.divisjon. Kameratskapet i klubben er selve kjernen i klubben vår, og det gjør oss stolte å se at dette lever i beste velgående. Gutta møtes på treningssenterne i byen, på Taki for en matbit eller hjemme hos hverandre. For å skape suksess på banen, så er det som skjer utenfor banen en helt essensiell faktor. Åskollen FK er og skal være en klubb hvor det er plass til alle!

Styret jobber knallhardt i kulissene for å få gjenskapt øyeblikkene på banen. Nå skal vi spille i toppfotballen i Norge! Det krever sitt både sportslig, økonomisk og administrativt. Det er utrolig gøy å bevitne at så mange har lyst til å støtte Åskollen FK i årets sesong! Vi har fortsatt plass til flere samarbeidspartnere, så ta kontakt med oss hvis du er nysgjerrig på prosjektet vårt.

En av våre viktigste oppgaver er å gjenskape øyeblikkene i bydelen Åskollen. I løpet av sesongen, og spesielt i NM-kampen mot MIF og kval-kampen mot HEI, så møtte det opp svært mange tilskuere. Det alle artigste var å se hvor mange barn og unge som møtte opp! Både som tilskuere, ballgutter- og jenter samt maskoter. Opp mot 20 unge Glassverket-spillere stod med tromme og sang i 90 minutter for å støtte oss i kval-kampen mot HEI. Det rørte oss og samtidig forteller det oss hvor viktig det er å skape engasjement og tilhørighet lokalt. Vi ønsker å være en klubb hvor unge spillere på Åskollen drømmer om å en dag tre på seg den gule drakta. Vi ønsker å være en sentral aktør i det aktive lokalsamfunnet som allerede eksisterer på Åskollen. Dette vet vi er viktig for å bygge identitet, tilhørighet og for å forebygge utenforskap. Som klubbens leder blir jeg oppriktig stolt når flere av våre spillere stiller opp på Åpen hall i Glassverket-hallen to ganger i løpet av høsten. Med logoen på brystet og smilet på lur for å ha det gøy sammen med barn og unge på Åskollen. DET skaper identitet! Vi håper å se dere på kamp til våren. Vi trenger deres støtte både på og utenfor banen. Ta med barna og naboen på kamp, og bidra til å skape et engasjement på Åskollen gjennom fotballen. Vi skal fortsette jobben med å skape samarbeid på tvers i bydelen Åskollen. Kanskje det kommer noen spennende nyheter om ikke så lenge?

Ta vare på hverandre!

Vi ses på Åskollen!

Fredrik Gusrud

Del dette innlegget