ÅSKOLLEN FK – KONNERUD IL 4 – 0 (1-0)

Åskollen avanserte lett videre til 1.runde i NM etter å ha nedsablet Konnerud 4-0 for halv maskin i 2.kvalikkrunde. Åskollen tok tidlig ledelsen i kampen etter vakker heading i krysset fra
Stokka. 1-0 til pause ble fort til 2-0 5 etter pause, da Torleif fintet vekk 2 Konnerud spillere og la inn foran kassa. Der kom Åskollens elskede bergenser og banka kula i nettmaskene. Etter dette cruiset gutta inn seieren. Målscorerne Lars C.Stokka blir her gratulert av Maruis Backe.

1. OMGANG
Andre NM kvalik mot KIL ble ikke like tett og spennende som det pleier å være når disse langene møtes til dyst. Konnerud hadde nok bestemt seg for å banke til fra start idag og vise at serie åpningen ikke gir et riktig bilde. Nå var det mer eller mindre samme situasjon for ÅSkollen. Som ikke imponerte i serieåpningen mot IBK og ble et nummer for små i oppgjøret mot SIF. Åskollen kom best igang, men KIL var farlige frempå med sin klare gjennombruddstil i bakrom. Ca 15 minutterspill da Idal slår en dødball inn fra venstre. Høyest av alle i boksen er
Stokka og header inn 1-0 til Kollen. Etter dette er det faktiskt KIL som skaper noen vasse sjanser på bakgrunn av slurvete pasningsspill etter frispilling bakfra. Kollen ble for upresise i oppspillet på indreløperene og ga KIL noen gode overgangsmuligheter som de ikke utnytter godt nok. Omgangen sett under ett er det Kollen som styrer banespillet, men KIL er farlige på overganger.
2. OMGANG
I pausen fikk gutta klar beskjed om å skjerpe pasningsspillet og mer tempo i frispillingen, samt at løpene på midten måtte justeres litt. Dette fulgte gutta opp og viste seg helt klart som det beste laget i andre omgang (selvom det finnes minst 2 hakk til å gå på!!). 5 minutter ut i omgangen vrir Molvær vekk to KIL spillere og legger inn foran kassa. Der kommer Stokka først, men keeper må gi retur. Returen banker Flåtene i kassa. 2-0. Etter dette setter Åskollen på cruise kontrollen. Tidvis byr Kollen på seg selv igjennom godt angrepspill langs bakken.
Det er som oftest da de gode målsjanser kommer. Midtveis i omgangen kombinerer Stokka godt på høyresiden, drar seg innover og skyter via et KIL bein og i kassa. 3-0. 7 minutter før slutt får dagens debutant Øystein Bråten en pasning på midtbanen. Han setter fart og drar seg forbi et utspilt KIL forsvar. Kaldt og rolig plasserer han ballen i keepers lengste hjørne. 4-0 og god debut av Herr Bråten. En grei kamp av Åskollen, mot et svakt KIL lag. Godt å se at gutta orker å stå på selvom de spilte kamp kun for 2 dager siden. Nå gleder vi oss alle til 1 runde og håper på å se 1000 Klan medlemmer omkranse GIF banen.