ÅSKOLLEN FK damer – Mjøndalen : 3-1 (2-0)

Da var det klart for første kamp i høstsesongen klar. Motstanderen var de brunkledde fra
Nedre Eiker og banen var den beryktede Kollen Road. Lissene hadde dobbelknute,
leggskinna var strammet inn og jentene var skjerpet i hue, med andre ord, Åskollen var
klare for å starte høstsesongen med en kanonkamp i regnet…

1. OMGANG
Kampen starter ganske bra. Jevnt, men bra. Mjøndalen viser inge respekt for de gulkledder, selv om forrige oppgjør
gav 3-0 til vår fordel. VI kommer frem til noen sjanser som resulterer til croner, men som ebber ut i ingenting inntil
det 17 min. Jørstad legger en corner fra venstre, ballen kommer inn i feltet, men noen prøver desperat å få den ut.
Ut går den ikke, men derimot faller ballen til vår fighter, Ida som smacker den i kasse! Knall! 1-0. Coach er fornøyd
sålangt. Selv om ledelsen er vår, slapper vi på ingen måte av, og Mjøndalen gir på gass. Vår målscorer fighter noen
harde dueller sammen med Madeleine på midtbanen. Mot halvtimen spilt, faller vi noe, og Mjøndalen kommer til et
par sjanser. Det er litt problemer i forsvaret, men Kløvjan leker søpple Bill og rydder opp bak! Ja, vet, det er lite
relevant, men det må taes med: Ida Nanger tar imot sjansen til å få leke litt når en Mif spiller står med låvedør foran
henne. Nanger- Luke registret. To minutter før 1.omgang er slutt, får vi et fantastisk, ja faktisk brilliant samspill
mellom Jahnsen og Madeleine på 16m. Jahnsen ser Maddis, og de får et fortreffelig veggspill foran mål før Jahnsen
klinker til og sender ballen i nettmaskene bak keeper. Åskollen går opp til ledelsen 2.0 før pause. I det siste minuttet
før fløyta går, glimter vår fortryellende keeper til. Irina shower off på banen med en trippelredning på høyt nivå.
Jenta viser oss hvorfor hun har vært på regionslaget, og redder oss fra en redusering før pause. Fornøyde med
resultatet, men noe aggresivitet mangler for å toppe det hele.
2. OMGANG
Aggresivitet, aggresivitet, aggresivitet snakket vi om i pausen, men om det kom noe mer da fløyta gikk er noe
usikkert. Vi viser vilje, men vi har litt problemer på midtbanen. Vi gir Mjøndalen mange rom å løpe i. Allerede etter
5min av 2.omgang kommer bortelaget inn i kampen. Et kanonskudd fra 30m gir de brune en sjanse til å hente seg
inn i kampen. 2-1. Vi blir forståelig nok litt småstressa etter målet, og det blir lirr hawaiifotball i noen minutter før vi
henter oss inn igjen. Mjøndalen har fått blod på tann og kommer til flere sjanser. Etter 60min skytes et skudd forbi
Irina, men heldigvis blir det stang ut. Nære på for bortelaget. Etter sjansen skjerper vi oss, og Jørstad viser noen
flotte raid på kanten. Kvarteret igjen, Julie som er blitt plassert på midtbanen sender en superball frem til selveste
Myrseth som kommer på løp. Løpet er så sabla bra timet, at hun ender opp alene mot keeper. Dribler lett forbi, løper
noen meter mot åpent mål alene med ball. Forsvaret prøver å løpe henne opp, men Anniken sender ballen i mål.
Deilig. 3-1. Mif prøver desperat i det siste kvarteret å få frem noen reduseringsmål og gir forsvaret, samt keeper noe
å jobbe på. Det er her Irina er strålende igjen. Det kommer et skudd, Irina er på vei til venstre, men skuddet går
mot høyre. Mirakuløst får hun endret retning og slenger seg så lang hun mot ballen og slår den vekk. Ufattelig bra
reddning. Kampen ender 3-1, og vi går av banen fornøyde etter en solid start på høstsesongen. Ikke den beste
kampen med mest tenning som jeg har sett, men det er ingenting å si på viljen. Vi vant, og det var deilig, og ikke