Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Analyse før Førde kampen

FØRDE BLIR EN TØFF MOTSTANDER I KVALIFISERINGEN!
Coach Nordahl og videosjef Reiersrud kunne etter å ha vært på spiontur til vestlandet konstantere at Førde IL blir en tøff motstander i kvalifiseringskampene til 2.divisjon. Analyse av video viser at laget er godt sammensatt av hurtige teknikkere og fysisk sterke spillere som spiller god angrepsfotball. Laget er kjappe på overganger og er flinke til å variere spillet sitt. I tillegg har de flere gode enkeltspillere med matchvinneregenskaper. – Dette er uten tvil det det sterkeste laget vi møter i år, konkluderer Nordahl/Reiersrud.


Coach Nordahl var forrige helg på spiontur med videosjef Reiersrud for å kartlegge mulig kvalikkmotstander Førde IL i deres kamp der de avgjorde sin avdelingsseier. I følge rapportene stilte ikke Førde med sitt antatt beste mannskap, men styrte likevel kampen og vant 4-3 etter å ledet 4-1 minutter før slutt. Laget fremstod som et meget sterkt lag med et godt offensivt register, der flere invidualister lager et bra kollektiv. Defensivt hadde de også full kontroll med unntak i sluttminuttene, da kampen i realiteten var avgjort.
Styrkeforholdet mellom ÅFK og Førde er vanskelig å si altfor mye om etter kun 1 kamps bedømmelse, men Førde viste flere sterke sider også på en dag da de manglet flere spillere i sin normale start 11’er. Tydeligvis har ihvertfall angresspillet imponert ÅFK treneren som brukte mye tid på denne delen av laget. Deres komplimentære angrepsrekke med luftstyrke, fart, målteft og teknikk viser at det ikke er en tilfeldighet at de har scoret nesten 25 mål mer enn ÅFK, samtidig som de har et godt snitt bakover også. Konklusjonen blir at dette er en sterk motstander som det ikke er lett å slå.
Det vil bli en spennende oppgave for ÅFK å spille kvalikk mot en stor klubb. Førde har nesten 1500 medlemmer, har egen stadion med både gress og kunstgress samt haller osv. Altså en stor klubb som tidligere har vært i både den nye og gamle 2 divisjonen, så det er ikke mangel på topp idrettskultur i klubben med flere ansatt personer i sentrale roller. Da er nok ÅFK den strake motsettingen. En liten gutteklubb som kommer fra 6. divisjon, med 50-60 medlemmer, ingen profesjonell organisasjon i ryggen og der alt er basert på enkeltindivider og dugnad.
ÅFK har vært stabilt gode denne sesongen og tatt mange poeng, men ingen skal kunne si at de har vunnet overlegent. Førde på sin side har mange «stor-seiere», mens Kollen har hatt mange jevne matcher som de har vunnet med ett mål. Defensivt har Kollen klart seg bra, men hvordan vil det slå ut at lagets soleklare førstevalg M. Andersson er ute med skulderskade frem til mars neste år? Årets høydepunkt nærmer seg. Kampene spilles lørdagene 18. og 25. oktober, og det meldes at ÅFK begynner borte og avslutter hjemme.
Besøk nettsiden til Førde IL

Del dette innlegget