Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

3dje laget tok nok ett KM mesterskap

Vi er klare i forhold til de oppgavene vi skal løse og føler oss mer enn klare når dommeren blåser i fløyta. Vi går ut i et forrykende tempo, ligger kompakte i forsvar, er tett oppi Syllingspillerne umiddelbart de er i nærheten av ballen og har et tempo det lukter svidd av med ballen i laget. Allerede etter 5 minutter kommer Peter til en kjempesjanse fra hjørnet av 5. meteren som han hårreisende druser til med strak vrist, noe som resulterer i at ballen går ut til innkast. minuttet etter kombineres det godt på venstrekanten før Thomas L får ballen på medløp inn i feltet, Peter er god på å kommunisere som kommer på løp bak, Lunde slår et elegant hælspark som Peter elegant kan bredside i mål til 1-0. 2 minutter senere kjemper og sliter Børsa før Thomas E med 3 Syllingspillere rundt seg kan smelle ballen i mål bak en sjanseløs keeper. Selv om vi har en drømmeåpning, fortsetter vi å kjempe og jobbe knallhardt for hverandre og har et godt balltempo i det oppbyggende spillet. Vi kommer til en rekke store sjanser, er gode til å utfordre backene til Sylling og kommer oss fri på kantene, blant annet ved Thomas E som leverer et kjempeinnlegg til Jørgen som på åpent mål er uheldig og ikke scorer på bakre stolpe når han enkelt kan sette ballen i mål. Sylling virker sjokkerte over hva som møter dem, de får ha maks 2-3 trekk i laget før de må gi fra seg ballen, spillet virker planløst og de har ikke så mye som et skudd på mål. Etter 30 minutter er Sylling heldige som ikke må fortsette kampen med 10 mann når venstrebacken deres etter å ha vært på etterskudd gjentatte ganger ikke får sitt 2. gule kort når han takler Jørgen som må ut med skade. Vi begynner å bli litt selvgode det siste kvarteret i omgangen, noe som resulterer i at vi slurver litt i forhold til de oppgavene vi skal løse, men fortsetter å ha initiativet ut omgangen.

I pausen er fokuset å fortsette å male på. Dette er en KM-finale og det er ikke rom for å senke prestasjonene som vi ofte har hatt en tendens til å gjøre når vi møter svakere motstand.

Vi begynner 2. omgang slik vi begynte den første med fullt trøkk. Etter 57 minutter skaper Thomas L et brudd, Sylling står høyt så når han finner Thomas E som starter perfekt, blir det en enkel oppgave å gå opp til 3-0. 2 minutter senere blir Sylling redusert til 10 mann når en av spillerne deres redder ballen på strek når Anders header en corner mot mål. Straffen setter Andreas sikkert i mål. Vi gjør et par bytter nå, og gutta som kommer inn fortsetter å gjøre den jobben som laget tidligere har lagt ned. I det 64. minuttet vinner vi en corner. Fredrik V slår nydelig inn til Pål Remi som vinner på hodet, ballen blir reddet på strek, klarert til Lunde som ligger på 20 meter for retur. Ballen går via en syllingspiller mot Rune på dødlinja som med en sålefinte drar av 4 syllingspillere før han elegant lobber ballen over feltet til Kai på bakre stolpe som enkelt kan heade ballen i det åpne målet. 5 minutter senere fosser Fredrik V nedover venstrekanten, finner Thomas E på 45 grader. Thomas er uselvisk, ser Alex på løp inn i feltet, slår ballen videre som Alex banker i nettaket og kan notere seg for lagets 100. mål for sesongen på 17 kamper. Til tross for 6-0 ledelsen fortsetter vi å kjøre på, og i det 89. minuttet blir Fredrik V spilt fri på venstrekanten av PAtrick. Fredrik V fosser nedover kanten, løper fra rubbel og bit av det Sylling har å by på før han enkelt setter ballen i mål bak Syllings reservekeeper.

Oppsumering: DFK3 viste seg fra det virkelige umulige hjørnet i dag i med den tenningen og flyten vi får i spillet vårt i dag. Det føles utrolig deilig å sikre oss vårt 3. KM på 4 år og 2. opprykk på 2 år. Vi vil samtidig takke Sylling for kampen som lot til å ta tapet med fatning i en kamp de rett og slett ble mange hakk for små og hvor de ikke skapte en eneste kvalifisert målsjanse. På dager som dette håper man at kampene aldri tar slutt. Laget står virkelig frem i dag og det er moro å se at alle leverer en kjempekamp når det gjelder som mest. Takk også til Buskerud Fotballkrets for et godt arrangement og ikke minst for dagens dommertrio som leverer en meget god kamp til tross for sin unge alder.

6 min: 1-0 Peter (Thomas L)
8 min: 2-0 Thomas E (Jørgen)
57 min: 3-0 Thomas E (Thomas L)
59 min: 4-0 Andreas str. (Anders)
64 min: 5-0 Kai (Rune)
71 min: 6-0 Alex (Thomas E)
89 min: 7-0 Fredrik V (Patrick)

Sylling ble statister da DFK3 vant KM-finalen 7-0.

Dagens 3 BB: Thomas E, Pål Remi og Anders