Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

2014 – til sengs med fienden

«TIL SENGS MED FIENDEN» En assistenttreners bekjennelse…!

I 2005 og 2006 var undertegnede sportslig leder og A-lagstrener for Konnerud i 3. divisjon. Laget vi hatet het Åskollen, og ingen glemmer vel de forrykende lokaloppgjørene lagene i mellom? Leif Helge var treneren jeg beundret og hatet. Beundret på grunn av et fantastisk engasjement som smittet over på spillerne, hatet fordi han trente Åskollen…. Så vidt jeg husker endte det med to seiere og to tap, og i 2006 endte vi på 3. plass, foran Åskollen.  

Det er forresten deilig dette som har med «hat» å gjøre. Etter 8 år i SIF, var jeg innprentet med at brunt er en stygg farge. Lokaloppgjørene mot Åskollen betydde nesten like mye. Når Jarle som Konnerudbeboer, på Åskollen sine hjemmesider proklamerte at «Konnerud er et sted der man bor, ikke spiller fotball», gløda det ikke mindre. En lang og hyggelig telefonsamtale noen år etter med Leif Helge, endte med mye god latter der kjærligheten til dette fantastiske spillet, er den store fellesnevneren.

Mye vann har rent siden den gang, Åskollen har blitt til Drammen Fotballklubb og jeg har sloss for å få til en satsning på damesiden i Buskerud. 2014 var året der pensjonisttilværelsen som fotballtrener skulle realiseres etter 38 strake år! Dette ble i tillegg proklamert i DT…. Lange kvelder foran skjermen i sofaen, en aldrende hund og et litt for forutsigbart liv. Tvilen meldte seg; er dette meg?  

Stian hadde tidlig bestemt seg for å gå i farens fotspor; bli lærer og fotballtrener. I all beskjedenhet, talentet er der – på begge arenaer. Og da legenden, Jarle, var på døra og lurte på om det ikke nå endelig var dags for å hoppe på en trenergjerning i DFK, trengte jeg egentlig ikke så lang betenkningstid. Å jobbe sammen med egen sønn på feltet, er vel omtrent det eneste jeg ikke har gjort innen fotballen, og Jarle er en «gal mann» som alltid har fasinert meg!  «Fantastic three» har som kjent blitt til «fantastic four» etter at Lars Gunnar også kom til. 4 dedikerte, godt utdannede trenere i en 3. divisjonsklubb!

Og hvilken oppstart det har vært! På første trening stilte hele styret med fersk kaffe og bivånet hele treninga. 20 dedikerte spillere som ga alt! Etter oppstarten har det tatt helt av! Kvaliteten på øktene overgår langt mine forventninger, stadig nye spillere med god kvalitet dukker opp på prøvespill. DFK er svært attraktive om dagen! Oddsen på DFK i det kommende seriespillet har falt fra 20 til 6. Det er nydelig å være i en outsider-rolle! Utfordringen blir på kort sikt å ta ut den rette stallen, men det er et luksusproblem!

Så usigelig artig å være en del av en gjeng som har det utrolig moro om dagen. Jeg er faktisk litt overrasket over meg selv. «Pensjonisten» er igjen full av energi!

Takk til DFK som ville gå til sengs med en tidligere fiende!

Harald Ramsfjell

Del dette innlegget