Klubbformann og trener, Jarle Finnestrand, har forfattet noen ord han vil dele med våre lesere i forbindelse med det spennende cup-oppgjøret mot Strømsgodset på Marienlyst i kveld kl.18.00.

- 2014 kommer til å bli et fantastisk år for Drammen FK. Vi har i flere år jobbet knallhardt for å komme tilbake etter noen år i skyggenes dal. 2014 er året hvor vi ønsker å bli Drammen by’s klare nummer to lag etter Strømsgodset. Vi har på 3. divisjons nivå et meget sterkt trener team i Stian Ramsfjell, Harald Ramsfjell, Lars Gunnar Martinsen og undertegnede. På spillersiden har vi fått inn mange spennende spillere som Behajdin Celina, Emil Fossum, Mergim Hasi, Benjamin Krantz, Herman Rhoden, Kim Olav Østhagen, Viktor Hellum, Henning Thomesen, Awat Pergembernejad, Thor Fredrik Jacobsen, Hans Erik Jacobsen, Sindre Horgen med bl.a en fortid i Godset, Mjøndalen og IBK for å nevne noen. Når vi i tillegg har kontinuitetsbærerne Farra Nemati som er kapteinen med stor K, Thomas og Marius Backe så er og blir dette veldig spennende. Mange av disse spillerne har en fortid i nettopp Godset og det er liten tvil om at disse guttene ønsker å vise seg fram fra sin aller beste side.

Hva betyr så dette for spillerne?
Det å få lov til å møte Godset i en offisiell kamp på Marienlyst er noe helt spesielt. Spillerne har snakket om dette siden tidlig i vinter at et av delmålene i år var å komme til 1. runde i NM og møte nettopp Godset. Dette er noe av belønningen for all tid man legger ned i denne herlige sporten. Det å få lov til å spise kirsebær med de store-Norges klart beste fotballlag. Spillerne kommer til å “ofre livet” i hver eneste duell, hvert eneste løp og i hver eneste situasjon. På vårt beste så holder Drammen FK et høyt 2. divisjons nivå og vi håper at dagen i dag er da vi er på dette nivået. Mange av våre spillere har fortsatt store ambisjoner og har fortsatt et overordnet mål om at de en dag skal ta ytterligere steg i fotballkarrieren og de vil i dag få se hva de har å strekke seg mot. Tenk dere følelsen da; Vår egen fysisk sterke Marius “Mur” Backe i duell med Peter Kovacs – det kommer til å slå gnister på “Gamle gress”, Awat mot Vilsvik – to hurtige spillere som blir en egen kamp i kampen, brødre duellen – Emil mot Iver Fossum og ikke minst sterke, hurtige Benjamin Krantz mot Lars Sætra...det kommer til å bli fantastisk!

Hva betyr dette for klubben?
For Drammen FK så er dette en fantastisk mulighet til å vise oss fram fra en god side. Ikke bare sportslig, men like mye hvordan vi framstår som klubb. Vise Drammen by hvordan vi kan være et fullverdig alternativ for de som ikke tar steget opp til eliten med en gang, men kanskje må innom et litt lavere nivå for evt å ta et steg opp igjen. Drammen FK har vist mange ganger at vi kan utvikle spillere opp til både Adeccoliga og Tippeliga og det er vi svært stolte av.

For de av dere som følger godt med på lokalfotballen i byen så husker dere året 2007 hvor vi den gang het Åskollen FK og vi møtte Godset til 1. runde NM på Åskollen. En fantastisk atmosfære med 2500 tilskuere på en intim Kollen Road  er et minne som man ikke glemmer så lett. Paralellene er mange fra den gangen. Da, som nå var vi også var i ferd med å bygge opp et meget godt lag med klare ambisjoner og noe av det morsomme er jo at spillere som Farra Nemati, Thomas Backe, Marius Backe og Petter Kalmo fortsatt er med. I 2007 kom Godset med toppet mannskap og Dag Eilev Fagermo ved roret. Det vi kanskje husker aller best var hvordan vi ga Godset kamp helt til døren. Fagermo ble rødere og rødere i toppen etterhvert som kampen skred frem og Åskollen var i ferd med og få kampen inn i sitt spor. Vi reduserte til 2-3 og presset Godset bakover på banen, men så skjer det som ofte skjer i fotballen og som skiller de beste fra de nest beste; vi klarer ikke omsette sjanser i mål, men det gjør Godset. Vi taper til slutt 2-6, men du verden så stolte vi er av den prestasjonen.

Vil fremstå positivt
Vi både håper og tror at vi skal klare å gjenskape en god sportslig opplevelse for Drammen FK også i dag. Det viktigste er ikke resultatet, men hvordan vi framstår som klubb og lag. Vi kommer ikke til å ta noe hensyn til motstanderen selv om det er Godset som står på motsatt halvdel. Vi skal ut å spille vårt spill og vi SKAL angripe. Drammen FK har ingenting å tape – Godset har ALT å tape!

Vi ønsker alle en fantastisk fotballkveld og håper at dere sammen med oss vil være med på å skape en vanvittig atmosfære for to lag som vil det samme – gi av seg selv til Drammens befolkning.

Avisutklipp 2014

Kollenfakta fra 2014

President Jarle Finnestrand
Director Kristoffer Backe
Økonomileder Marius Backe
Markedssjef Jørgen Flåtene 
Sportslig leder Thomas Backe 
Styremedlem Gøran Nygård 
Styremedlem Bjørn Tore Nordahl 
Styremedlem Bjørn Reiersrud 
Manager Stian Ramsfjell 
Manager Lars Gunnar Martinsen
Headcoach Harald Ramsfjell
Coach Jarle Finnestrand
Kaptein  
Vise kaptein  
Vice Vice Vice kaptein  
   
Tiltler dette året 
Seriemester 3 divisjon KM mester 3 divisjon
Seriemester 5 divisjon KM mester 5 divisjon

Bildearkiv fra 2014

14a TT firerbanden 14a Lagbilde Alag minibilde 14a JIF Jubel

Kollen nyheter fra 2014

YouTube 2014

+ Slide
- Slide
 

Spillerstallen 2014

Spillerstall Kamper Mål Assist BB
Herman Roden 26 0 2 8
Awat Peyghambernejad 25 21 7 6
Behajdin Celina 24 14 5 9
Thomas Lian 24 0 4 2
Truls Garmo Johansen 23 4 12 8
Kim Olav Ñsthagen 22 0 1 4
Farra Nemathi 21 1 0 6
Emil Fossum 20 10 5 1
Mergim Hasi 20 0 2 4
Victor Hellum 20 0 1 12
Thomas  Backe 19 2 2 6
Petter  Kalmo 17 1 0 0
Didrik B Storskogen 15 4 0 0
Matthias Warp 15 2 0 5
Thorleif  Moldvær 14 5 2 1
Sindre Horgen 13 0 2 1
Benjamin Krantz 12 7 2 3
Marius Backe 12 1 0 1
Damian Budnik 8 0 0 1
Abdihakim Dagane 6 1 1 0
Christer Pedersen 4 0 0 0
Zia Khwashaba 1 2 0 1
Artan Brovina 1 0 0 0
Hans Erik Jacobsen 1 0 0 0
Kevin van der Pol 1 0 0 0


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no