Drammens trener ser frem til møtet med Lyn på fotballens store dag 16.mai. - Vi gleder oss veldig til kampen onsdag, dagen før dagen, forteller Garborg. - Gutta kan dra innover til Oslo med lave skuldre. Lyn må vinne og er store favoritter. Hjemmelagets spillere er vel verdt over et syvsifret beløp, mens våre er verdt ca. 17 kasser Aass pils fra Drammen (- men nå er den pilsen jævlig god da...!). Men vi skal selvsagt forberede oss maks og gjøre alt vi kan for å ta poeng, det skal jeg love dere, sier treneren med et bestemt uttrykk i ansiktet.

Garborg har latt seg imponere av Lyn, men hevder hans egne gutter er godt forberedt til å møte god motstand. - Starten på sesongen har vært bra, samtidig har vi en del skader om dagen, men det er en del av gamet og vi klager ikke på ting vi ikke får gjort noe med. Vi har en god stall med gode fotballspillere, det får vi brukt for i slike perioder. Lyn er på sitt beste et meget godt fotballag, det viste de mot Vif i cupen. De har også en meget god trener som har vært i Lynsystemet i en årrekke. Vi må opp på vårt aller høyeste nivå for å ta poeng. Klarer vi det så kan dette bli spennende. På vårt beste er vi veldig gode. Lyn er som sagt store favoritter, men ingenting er umulig for våre gutter. Vi må ha troen på egne ferdigheter slik at vi får ro i spillet vårt. I slike kamper får vi igjen for å ha møtt god motstand i vinter og i cupen. Disse erfaringene blir viktig å ta med seg på onsdag. Vi må tørre å spille vårt spill og vi må ha en innsats i bånn som er helt rå. Håper mange Drammensere tar turen innover for å støtte oss, avslutter en forventningsfull DFK-trener.

For midtbanesjef Thomas Backe blir det litt spesielt å møte Lyn. Backe gikk juniortiden for motstanderlaget, og ble toppscorer da han vant junior-NM som Lyn-spiller i 2001. Siden kampoppsettet ble klart har Backe gledet seg til denne kampen som han betegner som årets høydepunkt. - Jeg gleder meg til folkefest, og håper det kommer masse folk, forteller han. - Lyn er fortsatt favorittklubben min i Norge, så det blir veldig gøy å møte dem igjen. Selv synes den tidligere Lyn-spilleren at Drammen FK stiller godt forberedt mot gamleklubben. - Jeg forventer en god kamp mellom to gode lag, spår Backe.   Les mer om Thomas Backe her

En god nyhet til Drammens supportere er at spissen Niklas Knutsen rekker Lyn-kampen. Måljegeren har funnet veien til nettmaskene jevnt og trutt i vinter og startet sesongen med 2 mål mot Bærum i åpningskampen. Knutsen fortsatte å score i påfølgende NM-kvalikkamp mot Frognerparken, men pådro seg en slagskade i kneet som har holdt ham ute av spill noen uker. Nå har spissen meldt seg skadefri og er klar til dyst akkurat i tide til toppmøtet mot Lyn.
Les mer om Niklas Knutsen her

Kollenfakta fra 2012

 President Jarle Finnestrand
 Økonomileder  
 Markedssjef Bjørn Tore Nordahl
 Sportslig leder Thomas Backe
 Styremedlem Gøran Nygård
 Styremedlem Jørgen Flåtene
 Styremedlem  
 Manager  Øystein Garborg 
 Ass. Manager  Jan Wendelborg
 Spillerutvikler  Svein Olav Tovsrud
 Kaptein  
 Vise kaptein  
 Vice Vice Vice kaptein   
 ÅFK Jr Manager  Thomas Evensen
 ÅFK Jr Ass. Manager  Jan Wendelborg
 ÅFK Jr spillerutvikler  Svein Olav Tovsrud

YouTube 2012

+ Slide
- Slide
 

Spillerstallen 2012

Spiller Kamper Mål Assist BB
Robel Hamle 24 0 4 2
Thomas Backe 23 7 6 10
Eric Pascaul 23 7 4 5
Didrik Storksogen 20 5 2 3
Farra Nemati 20 1 1 6
Niklas Wilkinsson 20 0 0 2
Madhi Fayyaz 19 2 0 7
Princ Monga 19 0 3 2
Niklas Knutens 18 7 3 1
Thomas Syvertsen 16 0 1 4
Thorleif Molvær 15 3 1 1
Nicolai Nije 14 3 5 4
Petter Kalmo 12 6 2 3
Adagane 12 1 3 1
Ola Nanor 12 0 0 1
M. Omoijuanfo 10 2 0 8
G. Guvenc 9 1 1 3
Thomas Lian 8 0 2 0
Thorbjørn Dahl 7 0 0 4
Jeganathan 5 0 0 1
Lars J Myhrvold 5 0 0 4
Adis Muratovic 4 0 0 0
Marius Backe 2 1 0 2
Ephrem 2 0 0 0
Marcus Andersson 2 0 0 0
Sulyman Karagøz 2 0 0 1
Praween 1 2 0 0
DElphie 1 0 0 0
Anders Myrhvold 1 0 0 0
Geir Arne Bøyum 1 0 0 0
O. Flenseth 1 0 0 0
Matthias keeper 1 0 0 0
Kevin jr 1 0 0 1
D. Bawili 1 0 0 0
         
Junior stallen:
Mathias Midtgård. Ali Hussain, Ola Fjelnseth, Abdullah Vurucu, Daniel Storsveen, Praveen Jeganathan, Abdi Dagane, Arsalan Bashir, Andreas Nusser. Julian Cummings, Mawuli Narnor, Ole Anders D. Wendelborg, Foad Ali, Kevin Olajide, Robel K. Hamde, Torbjørn Dahl, Suleyman Karagøz, Adis Muratovic, Ola Narnor, Sukmeet Singh, Samson Clement


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no